header wiellandermuzikanten

  Repertoire

  Repertoire Wiellandermuzikanten

  De Wiellandermuzikanten spelen Egerländer-, Moravische-, Oberkraïner- en aanverwante muziek.

  Egerländer muziek is oorspronkelijk volksmuziek uit het Egerland, een regio in het noordwesten van Tsjechië. Daar ligt een stad en rivier welke in het Duits allebei Eger heten, De muziekstijl is gebaseerd op de Boheemse volksmuziek en te vergelijken met Zuid-Duitse en Oostenrijkse muziek. De bekendste vertolker was Ernst Mosch met zijn Original Egerländer Musikanten.

  Moravische Muziek is de oorspronkelijke volksmuziek uit Moravië, een gebied in oostelijk Tsjechië en de grens van Slowakije. Deze over het algemeen snellere en pittigere muziek is in Nederland vooral bekend geworden via Moravanka en Mistrinanka, later gevolgd door vele andere kapellen.

  Oberkraïner Muziek stamt van oorsprong uit Slovenië, gelegen in het voormalig Joegoslavië.

  De muziek wordt veelal in een klein ensemble gespeeld, bestaande uit klarinet, accordeon, trompet, gitaar en bariton. Een geheel eigen stijl die vooral beroemd is gemaakt door Slavko Avsenik

  Naast deze muziekstijlen schuwen de Wiellandermuzikanten de echte "Stimmungsmusik" niet en proberen door de mix van bovenstaande muziekstijlen de toehoorder een gezellige tijd te bezorgen met een prima verzorgd stuk blaasmuziek welke aangevuld wordt door solistische werken en gezongen nummers.